Retribució dels Innovadors »

22/11/2014 – 8:00

Dimarts passat vaig participar en la Taula de Debat “El sistema de retribució variable: una visió general” organitzada conjuntament per la ACCID y la AEIC en la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. En aquest debat hi participava com a ponent principal Josep Mª Rosanas  i ens acompanyaven Miquel Subirachs i David Garcia.
Va ser una Taula interessant on en Josep Mª Rosanas ens va …

Read the full story »
MODEL

QUIN MODEL D'INNOVACIÓ UTILITZA UN INNOGINYER?

INTEL.LIGENCIA

QUE FA UN INNOGINYER A LA PRACTICA?

INNOGENYERIA

NECESSITA UN INNOGINYER PER AJUDAR A LA SEVA EMPRESA?

FORMACIO

EN ESTRATÈGIA I GESTIÓ DE SOLUCIONS

INNOHUNTING

A LA CACERA DE LA INNOVACIÓ.

Home » Competències i Habilitats, Empreses innovadores, Enginyer d'Innovació, Estratègies i Estructures, Intel.ligència i Contraintel.ligència empresarial

Innoven poc les grans empreses ?

Submitted by on 29/10/2010 – 7:50

En la sessió del BCN DESIGN WEEK que vaig explicar dies enrere, Vicent Guallart exposava que les grans empreses innoven poc.

¿Es cert això?

Cal abans esmentar els conceptes d’innovació incremental i d’innovació radical. En aquest àmbit son molt interessants les aportacions de Clayton Christensen en els seus llibres: “The Innovator’s Dilemma” i “The Innovator’s Solution” (ambdós esgotats en l’edició en castellà).

La meva opinió es que les innovacions que podríem considerar radicals, que son les que poden trencar el statu quo, en general, son difícils de desenvolupar de forma sistemàtica per les grans empreses. ¿I per què?. Dons perquè desenvolupar aquestes innovacions suposarien haver de prendre la decisió a curt o mig termini de tancar línies de producció i potser fàbriques senceres, es a dir, que moltes de les inversions fetes passarien a ser ferralla.

Y … ¿quin es el directiu que s’enfronta a això?

Tanmateix es evident que la innovació tard o d’hora arribarà i aleshores caldrà fer el que s’havia d’haver fet abans, però aleshores s’anirà en peregrinació cap al “papà govern” perquè doni ajuts públic a la “reconversió” de l’empresa o del sector.

Podem trobar multitud d’exemples d’aquestes situacions al llarg de la història.

En els darrers temps exemples d’això serien la desaparició dels televisors de tub envers els televisors LCD:

o bé, la substitució de les càmeres de fotografia analògiques per les digitals:

Per tant una de les competències a desenvolupar per part del Innoginyer es la capacitat de preveure els canvis, i posar sobre la taula els perills i les oportunitats que es poden desenvolupar.

Una de les solucions utilitzades en les grans empreses per portar al mercat les innovacions radicals es crear una filial independent, que porti a terme el desenvolupament d’aquestes innovacions com a unitat de negoci independent amb la seva pròpia estructura. Amb això s’evita la oposició dels que es troben còmodes amb la situació actual.

Aquest es una de les qüestions més importants en la innovació: ¿com actuem en front d’una innovació radical ?.

Tags: ,

Deixa un comentari

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR