Retribució dels Innovadors »

22/11/2014 – 8:00

Dimarts passat vaig participar en la Taula de Debat “El sistema de retribució variable: una visió general” organitzada conjuntament per la ACCID y la AEIC en la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. En aquest debat hi participava com a ponent principal Josep Mª Rosanas  i ens acompanyaven Miquel Subirachs i David Garcia.
Va ser una Taula interessant on en Josep Mª Rosanas ens va …

Read the full story »
MODEL

QUIN MODEL D'INNOVACIÓ UTILITZA UN INNOGINYER?

INTEL.LIGENCIA

QUE FA UN INNOGINYER A LA PRACTICA?

INNOGENYERIA

NECESSITA UN INNOGINYER PER AJUDAR A LA SEVA EMPRESA?

FORMACIO

EN ESTRATÈGIA I GESTIÓ DE SOLUCIONS

INNOHUNTING

A LA CACERA DE LA INNOVACIÓ.

Home » Aprenentatge i Formació, Biblioteca de Coneixement, Competències i Habilitats, Creativitat, Empreses innovadores, Enginyer d'Innovació, Estratègies i Estructures, Incentivació i Motivació, Metodologies i Eines

Els 4 elements de la cultura d’una organització innovadora

Submitted by on 15/06/2011 – 9:33

Com és la cultura d’una organització innovadora? ¿Quins elements ha de tenir?

Una organització que vulgui desenvolupar una cultura innovadora ha de focalitzar la seva actuació en els següents quatre vèrtexs:

1. INICIATIVA.

2. DELEGACIÓ.

3. CREATIVITAT.

4. ERROR.

 

Aquests quatre vèrtexs requereixen que per a cada un d’ells es desenvolupi una cultura associada a aquests.

1. Cultura de la INICIATIVA.

En aquest vèrtex s’ha encoratjar i promoure la iniciativa dels empleats cap a l’obtenció de valor per a l’empresa i per al client. Els empleats haurien d’actuar proactivament de manera que actuessin de forma natural si la situació ho requereix, i sense esperar l’autorització dels seus superiors. Això suposa generar confiança en el bon judici dels que prenguin la iniciativa.

També suposa promoure solucions innovadores als problemes interns o externs de forma sistemàtica amb l’objectiu de millorar els resultats empresarials.

Així mateix la detecció d’oportunitats de negoci hauria de suposar la preparació d’un projecte amb el seu full de ruta, aquest projecte hauria de ser liderat per l’empleat que l’hagi definit.

2. Cultura de la DELEGACIÓ.

Un altre dels vèrtexs s’orienta cap a la delegació de l’autoritat, això suposa que quan els empleats que han pres la iniciativa de proposar projectes per als quals se’ls consideri el líder i propietari han de tenir coneguda i reconeguda l’autoritat per poder decidir sobre els recursos necessaris per a la seva consecució.

És un dels factors més importants a l’hora de gestionar projectes de qualsevol tipus, si no és coneguda i reconeguda la seva autoritat és molt difícil que es puguin aconseguir els objectius ja que sovint se li qüestionarien les seves peticions.

3. Cultura de la CREATIVITAT.

La creativitat es genera quan es deleguen tasques o activitats als empleats però no se’ls diu “com han de fer les coses”. El fet de donar autonomia per decisió sobre la metodologia a utilitzar o com desenvolupar una possible solució crea en el professional una confiança en les seves pròpies capacitats.

No obstant això, és raonable que la persona a qui s’ha delegat demani l’opinió sobre les decisions que estigui prenent si té poca experiència, o se li ha assignat un tema del qual no és coneixedor.

4. Cultura de l’ERROR.

Potser el vèrtex fonamental. La tolerància amb els errors, que suposa que no es critiqui de manera destructiva dels possibles errors que cometin aquells que han pres la iniciativa, se’ls ha delegat l’autoritat i, han fet servir la seva creativitat per buscar solucions o oportunitats innovadores.

La possibilitat d’error existeix, especialment quan es pretenen obtenir innovacions.

Però el que no s’ha de fer és castigar l’error.

Per això és molt útil després de cada actuació, i especialment si s’han produït errors utilitzar el procediment denominat After Action Review que permet analitzar de forma constructiva les actuacions i els errors, i que és una excel.lent eina de generació de coneixement per a les organitzacions.

Tags: , , , , ,

Deixa un comentari

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR