Retribució dels Innovadors »

22/11/2014 – 8:00

Dimarts passat vaig participar en la Taula de Debat “El sistema de retribució variable: una visió general” organitzada conjuntament per la ACCID y la AEIC en la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. En aquest debat hi participava com a ponent principal Josep Mª Rosanas  i ens acompanyaven Miquel Subirachs i David Garcia.
Va ser una Taula interessant on en Josep Mª Rosanas ens va …

Read the full story »
MODEL

QUIN MODEL D'INNOVACIÓ UTILITZA UN INNOGINYER?

INTEL.LIGENCIA

QUE FA UN INNOGINYER A LA PRACTICA?

INNOGENYERIA

NECESSITA UN INNOGINYER PER AJUDAR A LA SEVA EMPRESA?

FORMACIO

EN ESTRATÈGIA I GESTIÓ DE SOLUCIONS

INNOHUNTING

A LA CACERA DE LA INNOVACIÓ.

Home » Empreses innovadores, Enginyer d'Innovació, Incentivació i Motivació, Retribució dels Innovadors

És urgent una reforma de la remuneració de la innovació?

Submitted by on 14/02/2012 – 17:00

Arran de la Reforma Laboral que es va aprovar divendres passat opino que ara és el moment d’abordar la reforma de la remuneració de la innovació.

Per tant, la resposta és: “SI, és urgent una reforma de la remuneració de la innovació“.

La innovació com a estratègia per al desenvolupament i el creixement de les empreses i de l’economia del país fins ara ha rebut un suport que, al meu entendre, ha estat insuficient. No hi ha hagut unes polítiques clares i representatives de suport a la innovació de les empreses; s’ha considerat més important la R+D que la innovació, quan el que realment crea ocupació és la innovació, la R+D és important però no és la via per a la creació d’ocupació que es necessita per reduir l’actual taxa d’atur.

D’altra banda, si es vol que es produeixi un canvi en el model productiu en què la Innovació aporti el valor afegit que permeti la recuperació de l’economia i de l’ocupació, serà necessari que canviï la visió respecte a la contribució dels empleats a la innovació.

Fins ara en la majoria de les empreses no es reconeix una retribució complementària per a aquells empleats que contribueixen, de forma diferenciada, amb el seu enginy i els seus coneixements al creixement de l’empresa mitjançant la innovació de productes, serveis, processos, models de negoci, …

En el recentment signat II Acord social per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva 2012-2014 s’incorpora el text “els convenis col·lectius han d’incloure components addicionals d’actualització de salaris basades en l’evolució d’indicadors econòmics (salari variable) associats a la marxa de l’empresa (beneficis, vendes, productivitat, etc.). ”

Com podem llegir no es parla clarament d’Innovació ja que es parla evolució d’indicadors econòmics. Però la pregunta a plantejar és: Com es augmenten els beneficis, les vendes o la productivitat respecte a la situació actual?

Hi ha diferents respostes, però la que clarament té més incidència per crear un canvi important és la Innovació. Si les empreses són capaços de generar innovacions en productes, processos i serveis que els produeixin un increment de les comandes i de la facturació que facin necessària la incorporació de més empleats per poder cobrir la demanda que realitzaran els seus clients, llavors, es crearà ocupació.

Però per això cal canviar el paradigma, la Innovació és una cosa especial, i requereix una retribució especial, una retribució complementària vinculada a l’èxit d’aquesta Innovació.

Però el canvi de paradigma requereix una visió global del concepte de retribució, que inclogui elements tangibles i intangibles.

Per acabar voldria recordar que: “Si innovem, guanyem tots“.

.

Deixa un comentari

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR