Home » Enginyer d'Innovació, Incentivació i Motivació, Retribució dels Innovadors

Nova “Llei de la Ciència i la Tecnologia”.

Submitted by on 04/11/2008 – 22:27

El “Ministerio de Ciencia e Innovación” ha iniciat un debat sobre el futur marc legal que definirà la Nova “Ley de la Ciencia y la Tecnologia”.

Un dels canals per donar idees i fer comentaris ha estat el portal obert per el “Ministerio de Ciencia e Innovación” en col·laboració amb FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología ).

En aquest portal es podien fer aportacions. Vaig considerar que havia d’exposar la meva opinió en el bloc corresponent a “I+D en les empreses“.

El text va ser el següent:
” La R+D+i en les empreses com en qualsevol altra part el fan les persones. Tanmateix, particularitzant per el caso de les empreses, no veig que s’incentivi a les persones per tal que el resultat de la seva tasca en R+D+i (intel·lectual o física) sigui generadora de beneficis per la mateixa. Si dels beneficis que genera en la empresa aquesta activitat el responsable no rep una part, ¿ cóm volem incentivar que aquestes persones siguin creatives i innovadores. ?
Per un costat la “Ley de Patentes” afavoreix a la empresa en el cas de les invencions laborals. Per un altra costat es pretén que la empresa pugui rebre ajuts públics o tenir deduccions fiscals per la seva R+D+i. Y el treballador que las genera: ¿ no aconsegueix res ?. S’hauria d’establir ( o recomanar ) un sistema que remuneres als que generen aquets beneficis per les empreses ( via remuneració variable, o accions de empresa, o allò que es consideri adient). Y per un altre costat, a nivell fiscal, en el IRPF, aquells treballadors amb una part dels seus ingressos procedents de la seva aportació a la R+D+i generadora de beneficis per la empresa haurien de tenir desgravacions fiscals en aquesta part dels seus ingressos. ( Com exemple de incentiu fiscal tenim que els beneficis procedents de l’especulació financera i/o borsàtil tributen per el IRPF nomès al 18% independentment de la quantia de la renta obtinguda. S’incentiva la especulació en front de la R+D+i).”

La meva sorpresa ha estat que en la síntesi de les aportacions mes rellevants, s’exposi:
“Es demana que es donin incentius als treballadors que, con amb la seva tasca investigadora, generin beneficis per les empreses. Es demana un plus de remuneració per a ells i desgravacions fiscals en el IRPF.”

Es una bona noticia que s’exposi i reculli la idea de que cal reconèixer econòmicament al innovador en la empresa; anem avançant.

Nota: Post originalment escrit en http://enginyerdinnovacio.blogspot.com/

Tags: , ,

Deixa un comentari

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies